2008.12.16

Lämnade baksidan av cd-omslaget åt sidan och började illustrera framsidan istället.

Använde ritplattan och ritade upp dödskallen, benen och håret för hand, utan att kalkera av någon bild och ändrade sedan de punkter som blivit knasiga med hjälp av den vita pilen (direct selection tool).

Frågan är om jag ska ha den "slarvig" eller om jag ska göra den "ordentlig". Tycker personligen att den ser rätt bra ut nu som den är (men lite ska fixas på den, så den kommer att bli finare!). Jag tror jag gör två versioner och hör med Peter om vad han tycker om det.

Version #01:


Version #02:


Vad tycker du, Peter?

2008.12.10

CD-omslaget börjar få sina illustrationer. Baksidan är snart färdig och sedan ska jag börja med framsidans illustration.
Fick låna min storebrors ritplatta, så nu blir det genast lite enklare att illustrera.

Ändrade färgen på håret och lade till lite skuggor (t.ex. vid nyckelbenen).
Det som ska fixas är håret (så att det blir lite svart i samt bättre) och lite mer skuggor. Sedan tror jag att jag nöjer mig med det och går på framsidans illustration.


2008.12.09

Idag fick jag fixat till så att illustrationen har alla sina stora delar (förutom skuggor och detaljer).
Fixade även till så att nästan alla linjer är på sin rätt plats och att alla delar har rätt färg. Men håret ska ändras så att det inte är är rött, utan rosa och svart, precis som jag har det nu.

Illustrationen växer fram mer och mer och blir bättre för varje gång som jag jobbar med den.
Men trots det, finns det fortfarande en del jobb kvar men I'm working on it!

2008.12.07

Satt idag och började illustrera baksidan av cd-omslaget.

Jag började med att öppna bilden i Adobe Illustrator CS3 för att sedan skapa ett nytt lager och använda penn-verktyget. Det var det enklaste sättet att få rätt linjer. Då jag inte har en ritplatta är det här ett relativt jobbigt moment.

Sedan använder jag mig av den vita pekaren ("direct selection tool") samt av ankar-verktygen ("pen tool" och "convert anchor point tool") för att fixa till linjerna ännu mera. Så att de hamnar på rätt plats och får rätt böjning och så vidare.

Jag skapade ett lager för varje "del", dvs "kropp", "ansikte", "hår" osv.
Originalbilden, som även är bakgrundslagret,  satte jag 30% ljushet på (genom att dubbelklicka på lagret och välja "dim images to: _%") och de övriga lagren satte jag i "view mode" genom att ctrl-klicka på ögat som finns bredvid varje lager. Då visas bara linjerna och man kan lätt se vart man har målat.

Jag är nöjd med hur det artar sig, det här kan nog bli bra. Men jag behöver förmodligen ha en ritplatta för att få till slutfinishen på illustrationen.
Håret däremot, verkar inte bli som jag vill. Får ingen ordning på det och även om det börjar ta form, finns det mycket kvar att göra.

Originalbilden:


Pågående resultat:

RSS 2.0