Sidan kan inte visas

Okej, hur tar jag bort en omdirigering av en subdomän? Just nu omdirigeras alla subdomäner till toppdomänen, vilket jag inte vill. Bloggen ska omdirigeras till www.captainkarrow.se.

Skriver man in t.ex. www.captainkarrow.se/test så hänvisas jag till toppdomänen som i sin tur då säger att "sidan inte kan hittas" då subdomänen inte finns hos blogg.se. Nä, det är klart att den inte finns hos dom, den är ju något jag skapat själv i Dreamweaver och sedan fört över till min domän via FTP!

Vill jag att bloggen ska omdirigeras till toppdomänen så måste jag peka den dit via DNS-inställningar hos webbhotellet. Been there, done that. Allt har fungerat tidigare i drygt fyra år, tills bloggen bara helt plötsligt slutade att uppdatera inläggen. Tog bort alla DNS-inställningar och lade in dom på nytt = det fungerade igen. Men då fungerar som sagt inte alla mina subdomäner.

I och med detta känner jag mer och mer att jag inte vill ha med blogg.se att göra. Att det ska vara så himla krångligt! Varför slutade det bara fungera efter fyra problemfria år?




Byta till Wordpress?

Till er som har flyttat över er blogg.se-blogg till Wordpress...hur gjorde ni?
 
Känner att blogg.se börjar sjunga på sista refrängen för min del. Det har varit en del krångel igår och idag gällande inlägg som inte visats och jag vill kunna anpassa min blogg ännu mer än vad jag kan i dagsläget.



En till blogg?

Hej bloggen!

Long time no see...

Jag har planer på att starta upp en "underblogg", där jag kan lägga ut tips och tankar gällande förskolan - aktiviteter, pyssel med mera. Har ju samlat på mig en hel del material efter att ha vikarierat inom barnomsorg samt efter 3,5 år på lärarprogrammet med tillhörande praktik. Kan ni fatta? Jag har drygt tre månader kvar, sedan är jag färdig förskollärare med en kreativ musikinriktning! :D Snart...målsnöret är inom räckhåll!

Det är fantastiskt

Och att starta upp en sådan här typ av blogg, det finns ju rätt många egentligen, är inte bara ett sätt att dela med mig av saker jag lärt mig, utan även för min egen del. Dels kan jag ju använda det som en sorts portfolio eller "materialpärm" där jag lätt och överskådligt kan leta upp saker som jag kanske vill göra när jag jobbar. Dels kan jag ju även få tankar från blivande & yrkesverksamma pedagoger, föräldrar och andra kreativa filurer om hur man kanske kan utveckla aktiviteten. Win-win, alltså! :D