2009.10.13

Forsatte mitt jobb med anteckningsblocket och flyttade över allt från InDesign till Illustrator.
Småtråkigt men det gick. Fick göra några justeringar med textstorleken (den var för liten) och lägga in manuella skärmärken.
Framsidan är klar, både insidan av den och själva framsidan. Dock är jag fortfarande lite osäker på vad som ska stå där, just nu står det "~ Inspiration och kreativitet ~". Vilket sammanfattar mitt syfte med blocket rätt bra, jag kommer att använda det till att skriva ned kreativa saker i eller måla i (ifall jag tar med blanka sidor). Men jag vet inte..

Själva sidan är väl praktiskt taget färdig också. Ville först ha mintgröna (eller någon grön nyans) linjer men efter att insett att:
1. Det blir starkt mot en vit bakgrund.
2. Jag kan inte hitta en bra nynans, vilket förstärker punkt 1.

så valde jag ljusgråa linjer istället. Mycket bättre och vänliga mot ögonen. Men tro inte att jag hade det lätt att välja rätt grå nyans, för det var det inte. Antingen var den för ljus eller så var den för mörk. Men nu tror jag att jag har hittat rätt.

Jag bestämde mig även för att ha med en del från en låttext jag tycker om på några sidor. Får fortsätta jobbet med att komma på exakt vad nästa gång eller hemma.
När jag sedan testade att lägga texten under linjerna (dvs. längst ned på sidan), så insåg jag att jag var tvungen att ha någon sorts avdelare. Det såg konstigt ut annars.
Så jag fick sätta mig i Illustrator och knåpa ihop något, vilket gick relativt smärtfritt.
Resultatet:

(texten kommer att gå lite över den, längst ned på den)

För att sammanfatta dagen har jag hunnit med en del på lite mer än två timmar, med några problem och en stund att tänka till för att komma på hur man ska lägga upp layouten.
Det gick bra ändå och jag tror att jag kan bli färdig snart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0