2010.02.11

Nu är även loggboken färdig och därmed avslutas GKO A.
GKO B har påbörjats för ca två månader sedan med att göra en tapet + bård samt ett tribalmönster.

2009.11.13

Anteckningsblocket är färdigt! Och jag är så nöjd med resultatet. Det blev precis som jag hade tänkt mig.
När jag skulle göra hål för spiralen på blocket, var jag lite osäker och var helt övertygad om att det skulle bli något problem nu när blocket snart var färdigt. Trots pepp-talk från Peter inträffade det jag misstänkte - ett problem! Man skulle göra hål i ca fem sidor åt gången och jag tog en sida första gången. På något vänster hade jag satt sidan snett och hålen kom därmed också snett. Som tur var hade jag extra papper och gjorde om proceduren med det.
Inga problem uppstod sedan och anteckningsblocket var färdigt!

Här är resultatet:


2009.11.10

Idag fortsatte jag med mitt anteckningsblock och blir färdig nästa lektion.

Som vanligt uppstod det något problem, men jag börjar bli van...
- Problem uppstod när jag skulle skriva ut fram- och baksida med respektive insida. Det blev konstiga märken på pappret när jag skrev ut. På något sätt hade skärmarkeringar kommit med i *.eps-filen till "swirlsen" och gjorde att jag fick ta hjälp av Peter. Vet inte hur han löste det då jag höll på att skära till de sista sidorna till blocket, men det slutade med att jag fick klistra in nya swirls och förminska och lägga på rätt plats. Utan skärmarkeringar.
Skrev ut en rätt version av fram- och baksida samt laminerade och skar till.

- Anteckningsblockets sidor blev lite ojämna (på det sätt att några var inte lika stora som de andra), men jag skar och rättade till det så gott det gick.

Nu fattas bara att sätta en spiral i blocket och sedan är det klart! :)

2009.10.19

Återigen fortsatte jag på mitt anteckningsblock och jag var ju som jag skrev tidigare inte helt hundra på framsidans "titel".
Och inte heller ifall jag ville ha någon text på insidan av blockets baksida, med risk för att det skulle bli för plottrigt eller se dumt ut.
Funderade på något citat om kreativitet men kunde aldrig hitta något som föll mig i smaken, tills idag.
"Creative minds are rarely tidy” på framsidan istället för "inspiration och kreativitet" samt "Don't think. Thinking is the enemy of creativity. It's self-conscious, and anything self-conscious is lousy. You can't try to do things. You simply must do things.” på baksidans insida.

Testade även att skriva ut en A4-sida (=4st anteckningsblocksidor) för att se hur det blev. En inställning var fel och allting blev skevt utskrivet. Ingen sida var lika stor som den andra.
Men Peter hjälpte till att kolla på det och nu är allting bra igen.

Har skrivit ut alla sidor minus fram- och baksida och ska skära till dom. Sedan är jag färdig! :)

2009.10.16

Fortsatte mitt jobb med anteckningsblocket och jag tror att jag kommer att bli färdig nästa gång.

Satte mig och klurade på vad jag ville ha med i blocket och har googlat fram delar av låttexterna så att jag kan placera in på var fjärde sida.
Dessutom så har jag återigen ändrat teckensnittet och även storleken på texten (så att man ska kunna läsa den utan några problem).

Baksidan + baksidans insida är färdig också. Vet inte om jag ska ha någon text med på insidan, känns som att det blir för plottrigt...

Visade Peter layouten på anteckningssidan och han tipsade om att ta bort två linjer samt att flytta upp min "avdelare", vilket vi gjorde tillsammans och det blev mycket bättre.
Så nu är definitivt även själva anteckningssidan färdig.

Och jag har "klippt ihop" fyra blocksidor (som är A6) till en A4-sida i Illustrator, så det är bara att ändra låttexten efter varje utskrift.

Det här blir nog bra det här tror jag. :)

2009.10.13

Forsatte mitt jobb med anteckningsblocket och flyttade över allt från InDesign till Illustrator.
Småtråkigt men det gick. Fick göra några justeringar med textstorleken (den var för liten) och lägga in manuella skärmärken.
Framsidan är klar, både insidan av den och själva framsidan. Dock är jag fortfarande lite osäker på vad som ska stå där, just nu står det "~ Inspiration och kreativitet ~". Vilket sammanfattar mitt syfte med blocket rätt bra, jag kommer att använda det till att skriva ned kreativa saker i eller måla i (ifall jag tar med blanka sidor). Men jag vet inte..

Själva sidan är väl praktiskt taget färdig också. Ville först ha mintgröna (eller någon grön nyans) linjer men efter att insett att:
1. Det blir starkt mot en vit bakgrund.
2. Jag kan inte hitta en bra nynans, vilket förstärker punkt 1.

så valde jag ljusgråa linjer istället. Mycket bättre och vänliga mot ögonen. Men tro inte att jag hade det lätt att välja rätt grå nyans, för det var det inte. Antingen var den för ljus eller så var den för mörk. Men nu tror jag att jag har hittat rätt.

Jag bestämde mig även för att ha med en del från en låttext jag tycker om på några sidor. Får fortsätta jobbet med att komma på exakt vad nästa gång eller hemma.
När jag sedan testade att lägga texten under linjerna (dvs. längst ned på sidan), så insåg jag att jag var tvungen att ha någon sorts avdelare. Det såg konstigt ut annars.
Så jag fick sätta mig i Illustrator och knåpa ihop något, vilket gick relativt smärtfritt.
Resultatet:

(texten kommer att gå lite över den, längst ned på den)

För att sammanfatta dagen har jag hunnit med en del på lite mer än två timmar, med några problem och en stund att tänka till för att komma på hur man ska lägga upp layouten.
Det gick bra ändå och jag tror att jag kan bli färdig snart.

2009.10.12

Anteckningsblocks-dags!

Ja, eller något slags anteckningsblock i alla fall. Jag påbörjade nästa moment i GKO A för några dagar sedan och började skissa på hur mitt anteckningsblock skulle se ut.
Skulle det vara grönt? Skulle det ha notblad istället för linjerade blad? Skulle jag ha några "peppande" citat från låtttexter jag gillade på vissa sidor? Framförallt, skulle det vara jag?

Jag satte mig och började tänka och klura och knepa och knåpa, för jag vill ju ha ett bra resultat och ett resultat som jag är nöjd med.

Det var faktiskt rätt jobbigt, för hur ofta gör man anteckningsblock? Man köper oftast färdiga anteckningsblock som man kanske modifierar något (kanske ett klistermärke eller någon illustration här och där).

Men jag lyckades komma fram till en bra liten design som ska vara med på framsidan, insidan av framsidan samt baksidan och även insidan av baksidan. På insidorna ska designen vara spegelvänd gentemot framsidan för en snyggare effekt.


På dagens lektion har jag klurat vidare med sidornas uppbyggnad och layout och även försökt tänka ut vad som kan stå på framsidan. "Karrow?" "Karrows hyssblock"? "Karrows hittepå-bok"? "Karrows underbart braiga och magnefika men också busiga anteckningsblock som bara hon får skriva i men andra får också skriva i den om du är snäll"?
Inga problem uppstod egentligen, jag ska göra det i Illustrator istället för InDesign (som jag påbörjat arbetet i). Bara att flytta över, men inget problem som sagt!

2009.09.25

Tjing, tjing!
CD-omslaget är färdigt. Och har varit färdig ett tag, har bara inte skrivit loggbok om det pga huvudvärk och sjukdom.
Gjordes i InDesign, Illustrator och Photshop med egna illustrationer färdiga penslar utifrån mina idéer.
Det som var krångligt och inte ville fungera som jag ville, var håret på min vektorbild av min själv, men övning ger färdighet. Jag är nöjd med resultatet.

Färdiga resultatet:

Booklet (framsida):


Booklet (baksida):

Booklet (mittenuppslag):


Baksida:2009.05.29

Long time no see writing?

Jag har bestämt mig för att byta bakgrundsbilden till CD-omslaget till något jag känner mig mer nöjd med.

Från:


Till:

(klicka på miniatyrerna för att se en större bild)

Observera att den nya bilden inte heller är färdig, men klart mycket bättre illustrerad. Eller hur? Jag är så oerhört nöjd med den så att jag nästan spricker!

Jag har slitit med ett Wacom-ritbord som jag fick låna av min storebror och när jag väl lyckades behärska den, gjorde jag som jag gjorde på den övre bilden. Började kalkera av en bild genom olika lager för olika delar av bilden (t.ex. ögon, hår osv).

Skillnaden mellan de olika bilderna är att jag helt enkelt har övat upp mig när det gäller vektorgrafik och illustrationer.
Det här kanske är något för mig?


Tekniken är densamma. Det är helt enkelt "övning ger färdighet" och jag är helt klart nöjd. Det enda som ger mig problem är håret, men det ska bli skoj att försöka få till det så bra som jag kan.

2008.12.16

Lämnade baksidan av cd-omslaget åt sidan och började illustrera framsidan istället.

Använde ritplattan och ritade upp dödskallen, benen och håret för hand, utan att kalkera av någon bild och ändrade sedan de punkter som blivit knasiga med hjälp av den vita pilen (direct selection tool).

Frågan är om jag ska ha den "slarvig" eller om jag ska göra den "ordentlig". Tycker personligen att den ser rätt bra ut nu som den är (men lite ska fixas på den, så den kommer att bli finare!). Jag tror jag gör två versioner och hör med Peter om vad han tycker om det.

Version #01:


Version #02:


Vad tycker du, Peter?

2008.12.10

CD-omslaget börjar få sina illustrationer. Baksidan är snart färdig och sedan ska jag börja med framsidans illustration.
Fick låna min storebrors ritplatta, så nu blir det genast lite enklare att illustrera.

Ändrade färgen på håret och lade till lite skuggor (t.ex. vid nyckelbenen).
Det som ska fixas är håret (så att det blir lite svart i samt bättre) och lite mer skuggor. Sedan tror jag att jag nöjer mig med det och går på framsidans illustration.


2008.12.09

Idag fick jag fixat till så att illustrationen har alla sina stora delar (förutom skuggor och detaljer).
Fixade även till så att nästan alla linjer är på sin rätt plats och att alla delar har rätt färg. Men håret ska ändras så att det inte är är rött, utan rosa och svart, precis som jag har det nu.

Illustrationen växer fram mer och mer och blir bättre för varje gång som jag jobbar med den.
Men trots det, finns det fortfarande en del jobb kvar men I'm working on it!

2008.12.07

Satt idag och började illustrera baksidan av cd-omslaget.

Jag började med att öppna bilden i Adobe Illustrator CS3 för att sedan skapa ett nytt lager och använda penn-verktyget. Det var det enklaste sättet att få rätt linjer. Då jag inte har en ritplatta är det här ett relativt jobbigt moment.

Sedan använder jag mig av den vita pekaren ("direct selection tool") samt av ankar-verktygen ("pen tool" och "convert anchor point tool") för att fixa till linjerna ännu mera. Så att de hamnar på rätt plats och får rätt böjning och så vidare.

Jag skapade ett lager för varje "del", dvs "kropp", "ansikte", "hår" osv.
Originalbilden, som även är bakgrundslagret,  satte jag 30% ljushet på (genom att dubbelklicka på lagret och välja "dim images to: _%") och de övriga lagren satte jag i "view mode" genom att ctrl-klicka på ögat som finns bredvid varje lager. Då visas bara linjerna och man kan lätt se vart man har målat.

Jag är nöjd med hur det artar sig, det här kan nog bli bra. Men jag behöver förmodligen ha en ritplatta för att få till slutfinishen på illustrationen.
Håret däremot, verkar inte bli som jag vill. Får ingen ordning på det och även om det börjar ta form, finns det mycket kvar att göra.

Originalbilden:


Pågående resultat:

Loggbok: Grafisk kommunikation

Här kommer loggarna för grafisk kommunikation finnas.

Läs och njut av vad eder Karrow har åstadkommit. :)


(layouten håller på att ändras)

Besökare (från 081113)
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:
Online nu:
RSS 2.0