2009.10.19

Återigen fortsatte jag på mitt anteckningsblock och jag var ju som jag skrev tidigare inte helt hundra på framsidans "titel".
Och inte heller ifall jag ville ha någon text på insidan av blockets baksida, med risk för att det skulle bli för plottrigt eller se dumt ut.
Funderade på något citat om kreativitet men kunde aldrig hitta något som föll mig i smaken, tills idag.
"Creative minds are rarely tidy” på framsidan istället för "inspiration och kreativitet" samt "Don't think. Thinking is the enemy of creativity. It's self-conscious, and anything self-conscious is lousy. You can't try to do things. You simply must do things.” på baksidans insida.

Testade även att skriva ut en A4-sida (=4st anteckningsblocksidor) för att se hur det blev. En inställning var fel och allting blev skevt utskrivet. Ingen sida var lika stor som den andra.
Men Peter hjälpte till att kolla på det och nu är allting bra igen.

Har skrivit ut alla sidor minus fram- och baksida och ska skära till dom. Sedan är jag färdig! :)

2009.10.16

Fortsatte mitt jobb med anteckningsblocket och jag tror att jag kommer att bli färdig nästa gång.

Satte mig och klurade på vad jag ville ha med i blocket och har googlat fram delar av låttexterna så att jag kan placera in på var fjärde sida.
Dessutom så har jag återigen ändrat teckensnittet och även storleken på texten (så att man ska kunna läsa den utan några problem).

Baksidan + baksidans insida är färdig också. Vet inte om jag ska ha någon text med på insidan, känns som att det blir för plottrigt...

Visade Peter layouten på anteckningssidan och han tipsade om att ta bort två linjer samt att flytta upp min "avdelare", vilket vi gjorde tillsammans och det blev mycket bättre.
Så nu är definitivt även själva anteckningssidan färdig.

Och jag har "klippt ihop" fyra blocksidor (som är A6) till en A4-sida i Illustrator, så det är bara att ändra låttexten efter varje utskrift.

Det här blir nog bra det här tror jag. :)

2009.10.13

Forsatte mitt jobb med anteckningsblocket och flyttade över allt från InDesign till Illustrator.
Småtråkigt men det gick. Fick göra några justeringar med textstorleken (den var för liten) och lägga in manuella skärmärken.
Framsidan är klar, både insidan av den och själva framsidan. Dock är jag fortfarande lite osäker på vad som ska stå där, just nu står det "~ Inspiration och kreativitet ~". Vilket sammanfattar mitt syfte med blocket rätt bra, jag kommer att använda det till att skriva ned kreativa saker i eller måla i (ifall jag tar med blanka sidor). Men jag vet inte..

Själva sidan är väl praktiskt taget färdig också. Ville först ha mintgröna (eller någon grön nyans) linjer men efter att insett att:
1. Det blir starkt mot en vit bakgrund.
2. Jag kan inte hitta en bra nynans, vilket förstärker punkt 1.

så valde jag ljusgråa linjer istället. Mycket bättre och vänliga mot ögonen. Men tro inte att jag hade det lätt att välja rätt grå nyans, för det var det inte. Antingen var den för ljus eller så var den för mörk. Men nu tror jag att jag har hittat rätt.

Jag bestämde mig även för att ha med en del från en låttext jag tycker om på några sidor. Får fortsätta jobbet med att komma på exakt vad nästa gång eller hemma.
När jag sedan testade att lägga texten under linjerna (dvs. längst ned på sidan), så insåg jag att jag var tvungen att ha någon sorts avdelare. Det såg konstigt ut annars.
Så jag fick sätta mig i Illustrator och knåpa ihop något, vilket gick relativt smärtfritt.
Resultatet:

(texten kommer att gå lite över den, längst ned på den)

För att sammanfatta dagen har jag hunnit med en del på lite mer än två timmar, med några problem och en stund att tänka till för att komma på hur man ska lägga upp layouten.
Det gick bra ändå och jag tror att jag kan bli färdig snart.

2009.10.12

Anteckningsblocks-dags!

Ja, eller något slags anteckningsblock i alla fall. Jag påbörjade nästa moment i GKO A för några dagar sedan och började skissa på hur mitt anteckningsblock skulle se ut.
Skulle det vara grönt? Skulle det ha notblad istället för linjerade blad? Skulle jag ha några "peppande" citat från låtttexter jag gillade på vissa sidor? Framförallt, skulle det vara jag?

Jag satte mig och började tänka och klura och knepa och knåpa, för jag vill ju ha ett bra resultat och ett resultat som jag är nöjd med.

Det var faktiskt rätt jobbigt, för hur ofta gör man anteckningsblock? Man köper oftast färdiga anteckningsblock som man kanske modifierar något (kanske ett klistermärke eller någon illustration här och där).

Men jag lyckades komma fram till en bra liten design som ska vara med på framsidan, insidan av framsidan samt baksidan och även insidan av baksidan. På insidorna ska designen vara spegelvänd gentemot framsidan för en snyggare effekt.


På dagens lektion har jag klurat vidare med sidornas uppbyggnad och layout och även försökt tänka ut vad som kan stå på framsidan. "Karrow?" "Karrows hyssblock"? "Karrows hittepå-bok"? "Karrows underbart braiga och magnefika men också busiga anteckningsblock som bara hon får skriva i men andra får också skriva i den om du är snäll"?
Inga problem uppstod egentligen, jag ska göra det i Illustrator istället för InDesign (som jag påbörjat arbetet i). Bara att flytta över, men inget problem som sagt!

RSS 2.0