Nervös

Åh, nu sitter jag här i vårt sovrum som är nedsläckt, för Jeppe sover. Jag är übernervös inför morgondagen då jag ska göra en conch-piercing i mitt vänstra öra



Jag har 9st piercingar och hälften av dom är gjorda med nål, men jag blir typ 3 år och skêtaskraj när jag ser nålar, så jag vet inte hur det här kommer att gå...ni får nog förbereda er på att Karrow inte kommer att skriva på ett tag för att hon har blivit så skrämd, haha. :P

Men Naruskij följer med och är moraliskt stöd samt piercar sig hon med, så då känns det lite lättare. :)

Jag skriver mer imorrn när jag vet hur det blev, samt lägger upp bilder som jag ska tvinga Naruskij att ta. Mwuahaha!


Cheeeers!



*knack i trä*

Migränen börjar äntligen släppa, men jag är seg i huvudet och har fortfarande ont. :/

Jag och Jeppe har precis ätit middag, avokado-wraps med bönor och grönsaker. Vegetariskt och bra. Jag har förresten varit vegetarian i nästan en vecka för ett tag sedan, men jag föll för kött-grupptrycket igen.

Och nu sitter jag här och spenderar tid framför Facebook och dess applikation MouseHunt. Jag älskar det spelet! :D
Jeppe sitter och tittar på säsong 1 av Grey's Anatomy (vilket jag och hans syster Elin fick honom att börja titta på, mwuahaha!)

Jag vill skriva så mycket, eftersom att jag "varit borta" från bloggen några dagar, men jag vet inte vart jag ska börja. :P
Om man ska börja med vad som har hänt eller med tips eller tankar eller så...

Vi får väl helt enkelt se i nästa inlägg! :)



MIGRÄN: "Men gör du ens något åt din migrän?"



Jag har varit inaktiv ett tag nu, har inte haft lust att skriva i bloggen/svara på kommentarer/läsa andras bloggar/kommentera. F'låt. Lusten börjar komma tillbaka sakta men säkert.

Och gissa om jag blev glad av att läsa det här? :D Tack snälla, rara!


"Men gör du ens något åt din migrän?" - en fråga jag har hört så många gånger och hur många gånger har jag inte svarat "jag gör allt jag kan, okej?"
Har haft migrän sedan igår morse, vilket är oerhört jobbigt (läs gärna mitt inlägg om migränen). Tog två st Bamyl (typ Treo) vid olika tillfällen under dagen men migränen släppte inte. Jag var tvungen att ta min starka migränmedicin (Almogran) tillsammans med Primperan för att förbättra upptaget av medicinen, då jag var illamående. And guess what? Jag fick kramp igen. Jag grät nästan för att det gjorde så ont. :(

Idag när jag vaknade hade jag fortfarande migrän och har det i skrivande stund också.

Jag tog en Bamyl till idag och den verkar inte hjälpa. Så nu återstår egentligen bara en sak - vila. Vila tills imorrn när jag och Naruskij ska pierca oss samt vila tills på lördag när det blir Halloween-fest hos pojken och mig.

Vi hörs kanske senare, trogna bloggläsare!



Uppdatering!

Tjenare pojkar och flickor!

Två dagar sedan jag sist skrev, ojsan hoppsan! :O
Jag har inte haft ork att skriva något, så därför har jag kanske inte svarat på era kommentarer, vilket jag har gjort nu.

Idag händer inte så mycket i eder Karrows värld, frånsett yoga (som jag precis har gjort och har nu träningsvärk), lite skolarbete samt ringa kommunen angående vikariepool (så att jag kan få ett jobb på dagis). :)

Allt bra med er? Ni lever och så? :)



Halloween snart!


Jag älskar verkligen Halloween. Det är min favorithögtid och jag önskar att vi firade den lika intensivt här i Sverige som de gör borta i staterna. :)

Jeppe och jag har börjat småpynta lite med en liten pumpa i köksfönstret samt några ljuslyktor som är pumpa-aktiga. Vi ska även gröpa ur två pumpor och göra lyktor som ska stå på vår altan.

Sedan blir det även Halloween-fest hos oss. Ska bli skoj att få klä ut sig! :D

Hur firar ni Halloween? Vad tycker ni om det? :)



Kissie utslängd och Blondinbella tillbaka

Ja...två stora bloggare... Vi kan börja med Kissie:

Jag läst hennes blogg några gånger för att se om jag hittade något intressant att läsa om (är man väldigt stor bloggare måste man väl ha något, eller?). Det enda jag kunde hitta var en massa skitsnack och en massa klankande ned på andra.
Det går helt bort, för jag hatar människor som tror att dom är bättre/överlägsna andra.

Har vetat några dagar att Kissie blivit utslängd från Spotlife men inte varför (fast det kanske inte var så svårt att gissa? men men). Läste nu här att hon blivit utslängd pga "samarbetssvårigheter" och Kissie själv säger "De tyckte att jag var för kaxig och anklagade mig för nätmobbning."


Och så Blondinbella. Hon som skulle ta en paus för att lära sig andas samt ägna sig mer åt skolan som blivit lidande och allt annat hon skrev.
Två-tre veckor senare ska hon helt plötsligt börja blogga igen fast denna gången har hon blivit mognare. Du har precis fyllt 18 år och nu har du mognat?
Det gick väldigt fort, måste jag säga. Och det känns som ett PR-trick.


Och OJ, vad mycket skit jag kommer att få för det här nu. Men jag ville skriva av mig.



Meh, sluta!

Jag får en hel del reklam som kommentarer nu för tiden. Väldigt irriterande med tanke på att jag skriver i mitt kommetarsfält att "ingen reklam, tack. de kommentarena tas bort direkt."
Läser folk inte det? Eller skiter de i det och hoppas att jag ska publicera deras reklam?

Jag får all möjlig reklam men mest "vill du ha en ny bloggdesign?" - Är min design hemsk? Tack för den! :P
Och senaste: "allt tyder på att kissie är falsk. det var denhär tjejen hon gav bort den rosa mobilen till, som hon fick från gratissmink: http://metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.5235049 även fast VI blev medlemmar på hennes länk för att få en chans att vinna den... och denhär tjejen känner tydligen oxå Amir (gaybloggaren) och det gör ju Kissie oxå.. men alla tre har typ låtsas inte känna varandra... SPRID RUNT ATT HON INTE ÄR VÄRD ATT LITA PÅ"

Moget! Jag har redan mina åsikter om Kissie, men jag tänker ju inte sprida ut dom i folks bloggar...

Reklam i bloggens inlägg tycker jag är okej, för det är ändå din blogg som du får göra vad du vill med, men kommentera inte med en massa reklam.

Tack för mig - leverpastej!



Datornörden, det är jag det!


Jag är en geek. Allvarligt talat. Har man två storebröder som sysslar med datorer så har man ju lärt sig både det ena och det fjärde. :)
Fick min första dator när jag var åtta år gammal, kan ni tänka er en liten tjej med egen dator? Alla min tjejkompisar och även killkompisarna var avundsjuka!

Anyhooo, jag brukade köra Windows XP på datorn fram tills i augusti i år, när jag kände att jag inte orkade med det längre. Bytte till Ubuntu (Linux) som är gratis (!) och allt går som smort....förutom en sak. Jag kan inte köra Photoshop, Illustrator och InDesign (utan att köra en emulator - wine, som får dem att seeega!).

Började fundera på ifall jag skulle installera XP igen och köra bägge operativsystemen men fick rådet att testa VirtualBox, där man skapar en virtuell hårddisk som man sedan installerar XP på.
Då ska Photoshop CS3 funka! :D

Så det ni ser på bilden är jag som installerar XP. ;)



Herregud...


Vart kommer ni ifrån? :D
25st på min blogg samtidigt? Men inga kommentarer, haha...

Tack!



Layoutändring på gång

Som ni kanske ser, har jag ändrat headern och lite i menyn men mer är på gång! :D
Ska göra en personlig meny istället för de där vanliga "kategorier" osv.

Frukta inte sötnosar, Karrow fixar. ;)
(med hjälp av Designa Din Blogg, så klart!)

Bör ske imorrn eller senast nästa vecka!



"hon satte på radion och ut kom en häftig grej"

"...det kom musik, musik!" (Dag Vag - Musik)

Jag har tänkt börja skriva om lite musik här på bloggen. (paus för applåder från alla musikälskare)

Jag är en punkare som lyssnar på så otroligt mycket musik så det är inte sant. Åh nej, tänker ni nu då. Ska hon bara skriva om punk, men jag lyssnar ju på r'n'b....
R'n'B tänker jag inte skriva om, men jag kan trösta er andra med att jag är allätare när det gäller musik. Allt utom dansband och R'n'B strömmar ur mina högtalare. Mest rock, hårdrock, metal, grunge och punkens alla toner.

När det gäller musikdelen på bloggen kanske jag (om ni absolut vill) lägger ut både musik jag gjort samt texter jag skrivit. Jag vill bli rockstjärna. ;)

Men det första inlägget som har med musik och göra ska handla om ett tips. Ett tips på en bra låt som ni måste höra.
Jag har gått och kärat ned mig i hennes musik och hennes röst. Hon har en mörk och dyster röst och sjunger en hel del mörka låtar. Tänk lite PJ Harvey fast ändå inte.
Lyssna och njut!

Fiona Apple - Used to Love Him



Äntligen! Eller...?


Det nya Guns N' Roses ska äntligen släppa sitt album "Chinese Democracy" som är 14 år försenat och börjar med att ge ut en singel med samma namn som albumet.
Jag kan inte undgå att fråga...är det säkert att det ska släppas? Varje gång ett datum har varit spikat, har det skjutits upp ett eller två år.

Aftonbladet skriver "Uppgifter på internet nämner runt 23 november som releasedatum för hela skivan, något som inte är officiellt bekräftat. " - vilket skulle vara helt underbart, då jag fyller år just det datumet! Perfekt födelsedagspresent, eller? ;)

Dock tror jag inte att skivan kommer att vara så bra faktiskt. När Guns N' Roses var Guns N' Roses, dvs när Duff McKagan, Slash och W. Axl Rose var förenade, då var det riktigt bra och jag jublade av lycka varje gång jag lyssnade på dom, vilket jag fortfarande gör till en viss del när jag lyssnar på det "gamla" GN'R, men nu, när bara n W. Axl Rose som skriker som en tjej eller kastrat finns kvar som originalmedlem, då kan jag inte förväntas gilla det. Tvärtom, det kommer säkert att suga ordentligt, fast låten "Oh My God" som har läckt ut på internet för några år sedan var faktiskt rätt bra. Frågan är bara om den kommer att finnas med...
Lyssnade på låten "Chinese Democracy" som finns på deras hemsida...verkar lovande, men jag vet inte. :P

Jag hoppas, för Axl's skull att skivan verkligen kommer ut nu, för skjuts det upp igen kommer nog fansen till slut att svika rejält.



Gammal vän, piercingar och ett hejdå

Idag åkte J. till Stockholm för att gå en säljarutbildning. Var ju tvungen att vinka av honom och det skedde vid 05.20, vilket var way too early för min smak, men jag lyckades somna om igen efteråt. :P

Vaknade sedan kl.10.00 och undrade varför jag inte gått upp tidigare. Tog fram kycklingfilén ur frysen och började göra iordning mig för kl.13.30 skulle jag träffa Nathalie (a.k.a. Naruskij) på terminalen. :D
Vi sprang runt och letade efter ett ställe och fika på men bestämde oss till slut för Café Kosmos, the one and only. Gick även in i Sorbet som är världens bästa affär, typ. :P
Naruskij och jag, som inte setts på tre år pratade om ditt och datt och vill gärna ha en reunion med klassen (6-9:an) men vart ska man vara när man är 20 pers? :/
Vi får ta och leta upp något och sedan skicka ut inbjudningar, eller vad säger du?
Efter fikan och the catch-up, gick vi bort till TRIBE för att boka tid till piercing. En conch för mig och helix+tragus till Naruskij. :D Mihihi! Skooojsigt!
Dock bokade de bara tid senast en vecka i förväg (vilket är bra iochförsig) så vi ska återkomma. :D

Har precis lagat mat och tar det lugnt nu. Ska fixa lite med en sak sedan som jag ska skicka ut. :)

Ta-ta!



"Oh, say can you see my eyes? Then my hair's too short..."

Så var jag hos frisörskan idag. :)

Mitt hår såg för jävligt ut rent ut sagt (brodern tyckte att det var lightsaft-färg) och jag kände att jag behövde fixa det. Det rödrosa som en gång varit illrött skulle bort!

Traskade in hos frisörskan och slog mig ned i stolen. Hon visste inte vilken färg håret skulle bli efter blonderingen, men både hon och jag var spända och ivriga att påbörja processen! :D
Efter den starkaste blonderingen du kan tänka dig, tog hon av den där roliga "mössan" man har på sig och voilà! Ljusrosa hår med inslag av neonrosa och rosarött samt blond "utväxt".
Även om vi trodde att jag skulle bli en ny blondin eller en redhead av den oranga sorten, så blev vi inte missnöjda.


Tvärtom! Både hon och jag älskar håret! Det är så fräckt (och jag gillar egentligen inte rosa)! :D

Sedan var det dags för klippning eller rättare sagt, skärande. Hon skar håret så att det blev sådär fräckt och taggigt.
Och hon ville göra mer med håret and so did I.

Nästa onsdag ska hon göra svarta toppar, svart i underhåret samt svart i luggen på mig. Det kommer att bli så jäkla fräckt! :D

Och nu ska jag sova. Älsklingen ska till huvudstaden och ska upp kl.04.50. Måste vinka av honom, ju! :(
Natti natti!


Hon använde bl a en produkt som heter Schwarzkopf Osis+ Dust It i håret - typ puder som ger håret volym och man behöver bara dra fingrarna genom håret så "återställs" volymen.
Tänkte skaffa det och kanske lotta ut det i en tävling på bloggen...vad säger ni? ;)



Woah!


Vad händer egentligen?
Är min blogg "så" populär? (okej, det är inte mycket egentligen, men för mig är det det) :D

Tack! :D



MIGRÄN: "Men alla har väl lite huvudvärk i tonåren?"




Det här har jag hört så många gånger att jag har lust att ruska om personerna som säger det flera gånger om så att de kanske får "lite ont i huvudet" och säga det till dom också. Sorgligt, men sant.

Jag kanske ska berätta lite om min migrän, som jag har tänkt skriva om i framtiden. Dels för att få ut all aggression jag fått pga bemötandet av den samt dela med mig av erfarenheter och tips till er som kanske bara har "lite ont i huvudet" eller en riktigt jävla migrän som får dig att bli sängliggande i flera dagar. Det sistnämna kan jag bli ibland.

Många i min släkt har handikappet (ja, jag ser migrän som handikapp. Ett socialt handikapp), så oddsen för att jag skulle få det var relativt stor.

Vad utlöser min migrän?:
Hög ljudnivå, alkohol, roliga saker som man ser fram emot (nog fan har man migrän den dagen man ska göra den roliga saken), efter konserter, stress, jobbiga människor, dålig luft, väder, dålig sömn and the list could go on forever.

Ni kanske förstår att jag har ont varje dag, med tanke på listan som sammanfattar delar av min vardag.

Symptom:
- En djävulusisk smärta i huvudet, framförallt över tinningen eller pannan.
- Yrsel.
- Trötthet.
- Tjutningar i öronen.
- Svimmningskänsla.
- Svårt att kommunicera/svårt att förstå vad folk säger.
- Domningar i t.ex. armen.
- Illamående.
- Magont.
- Känslighet för ljus/ljud.
- Irritation (dvs "låt mig vara, jag har så ont! jag orkar inte!")

Skoltiden:
När jag gick i sjuan (5 år sedan) så började jag känna av att jag kunde få ordentligt med huvudvärk som aldrig villa släppa, trots att mamma gav mig en treo mot det.

I åttan började jag stanna hemma från skolan pga av huvudvärken och vi började misstänka migrän. Ve och fasa! Det kunde väl inte vara så, eller?
Vi började misstänka det ännu mer när jag en huvudvärksdag följde med mamma och pappa till Citygross. Jag bad mamma skynda sig och hon skulle bara göra ett ärende som skulle ta högst 10min. Pappa stannade kvar i bilen med mig. Jag fick ont över ögonen och ville att hon skulle skynda sig så mycket hon bara kunde, vilket hon gjorde. Strax efter att vi kom hem, spydde jag på toaletten och var tvungen att lägga mig ned i sängen och sova. Migrän?

Var borta lite mer i nian.

När jag skulle börja ettan på gymnasiet gick jag till en migränläkare (Mattias Linde) och vi kunde fastställa att jag hade migrän. Basilar-migrän (engelsk länk) och stress-relaterad spänningshuvudvärk.
Basilaris-migränen är en migrän med aura och är väldigt ovanlig. Basilarispulsådern försörjer hjärnstammen och förlängda märgen med blod.

I tvåan på gymnasiet började jag vara borta väldigt ofta och fick höra både det ena och det andra angående migränen. Från klasskamrater, vänner och även vuxna. Fick även höra frågan "gör du ens något åt den?" dagligen.
Jag fick kronisk migrän, då jag tog värktabletter dagligen som till slut inte hjälpte.

Trean på gymnasiet var outhärdlig och jag var praktiskt taget borta hela tiden (även pga oförståelse). Som tur är fick jag en möjlighet av skolan att få en förlängning (dvs ta igen betyg) då jag hade ett giltigt skäl till min frånvaro.

Håller på med förlängningen nu och det går bra. :)

Försöka få bukt med det onda:
Jag har gjort en datortomografi med kontrastvätska för att ta reda på ifall det var något annat som låg bakom huvudvärken och de hittade inga konstigheter i huvudet, som tur var. Har gått hos sjukgymnast för att lära mig avslappningsteknik samt har prövat en hel del mediciner som antingen inte hjälp överhuvudtaget eller som hjälpte till en viss del för att sedan sluta hjälpa.
Den medicin jag tar just nu heter Almogran och tas tillsammans med Primperan för att kunna förbättre upptaget av medicinen.
Dock får jag kramp 9 utav 10 gånger jag tar den. På bipacksedeln står det att det är ytterst sällsynt att det händer. :(

Jag går på regelbundna besök hos migränläkaren Mattias Linde (finns i Göteborg på Läkarhuset, avdelning Cephalea Huvudvärkscentrum) samt har nu börjat med yoga och dagliga promenader för att lindra värken.
Ja, jag har fortfarande migrän men jag kämpar för fullt.

Det är inte bara något man hittar på för att det är skoj. Migrän är ett handikapp som påverkar en även socialt. Man orkar inte följa med ut på fester, umgås med kompisar, gå på konserter osv.

Jag vet nu att det alltid kommer att finnas folk som inte har förståelse för migränen och som tycker att man är borta för mycket, smiter undan saker eller kommer med bortförklaringar, men jag får stå ut.

Det viktigaste i slutändan är att jag själv vet att jag har migränen och att jag gör allt jag kan för att lindra/få bukt med den.




God kväll!

Nu är det snart natta (iaf för mig som varit vaken sedan 05.30). Känns skönt att kunna få gå och lägga sig tidigt för en gångs skull och faktiskt vara trött! Kanske inte blir så mycket vändande och vridande på mig i en timme innan jag somnar.
Har hunnit med en del idag men imorgon blir det ännu mera. :O

Idag:
- Bokat om tvätt-tiden från idag till på fredag.
- Gjort yoga i en timme.
- Tagit bort trojaner från kusin vitamins dator men han har fortfarande problem.
- Lagat middag - wok!
- Tittat på Desperate Housewives s05e04 (för er som nu fattade nada - säsong 5 episode/avsnitt 4)
- Letat upp fusk till J. så att han kan få fram hela kartan på GTA San Andreas.
- Slappa

Imorgon:
- Träffa svenska-läraren och få uppgifter.
- Ringa kommunen angående vikariepool inom dagis/barnomsorg
- Leta upp en lösning så att jag kan fixa kusins dator.
- Klippa samt blondera mig (bajbaj lightsafts-färg!)
- Yoga!
- Slappa

Blir ett fullspäckat schema nästan, ju. :)

Och på onsdag ska jag träffa Naruskij, som jag inte sett på..hur länge är det? Sedan vi slutade nian! 3 år sedan! :O
Check her blogg out, naow!

Nattinatti små raringar som läser min blogg! Vi hörs imorrn! :)



Yoga~

(Bild lånad härifrån)

Sådärja, nu har jag gjort yoga i lite mer än en timme. Det känns underbart att kunna göra det ordentligt trots att man inte går på yoga på ett proffesionellt ställe.
Tha people på http://yoga.org.nz/ har gjort gratisvideor som man kan ladda ned (t.ex. den här). :)

Första gången (och enda gången) jag har testat yoga var i ettan på gymnasiet. Vi fick efter många om och men pröva på yogan och jag älskade det. Min idrottslärare berättade att vad om än sker efter yogan (huvudvärk, magont, trötthet, pigghet osv) är ett tecken på att yogan har gett verkan. Jag fick ont i magen. .P

Jag känner att jag vill göra yoga för att lindra min migrän och ska hädanefter göra det fyra gånger i veckan à 1 timme. Det kommer nog att göra susen! :)
Den här gången har jag blivit piggare efter yogan och känner mig utvilad och lugn. :D

Nu ska jag bara önska mig en yoga-matta i födelsedagspresent (är 33 dagar kvar)!




It's raining INTE men men däremot väldigt mycket vatten!


Bli nu inte chockade när jag berättar detta för er, men det regnar. Och blåser.
Idag är det verkligen höstväder och det där fina vädret som fanns igår är som bortblåst (haha, ordvits!).
Allvarligt talat, idag är en sådan där dag man önskar att man kunde ligga kvar i sängen eller spendera framför tv:n tillsammans med lite godis. Men nejnej, man måste gå ut.
Jag kommer att bli genomblöt och blåsa bort!

Jag vill inte gå ut! Men jag måste...måste bl a boka om tvätt-tiden samt fixa min kusins dator. Paraply funkar inte i den här blåsten och regnjacka har jag inte...

Wish me luck...



Morgonpigg till -1000

Morr'n, morr'n!

Här sitter eder Karrow, den mest morgontrötte människan du kan tänka dig. Och hon är vaken vid 06.50. :O
Varför? Kanske ni frågar er nu. Jo, jag har legat vaken i sängen sedan 05.30 ungefär och inte kunnat somna om. När J. försvann iväg till jobbet för en 10min sedan kände jag att jag lika gärna kunde gå upp nu istället för vid 8-tiden.

Wey....vad trött jag kommer att vara ikväll.

Var är Coca-Colan som jag behöver för att hålla mig vaken och som jag behöver nu för att lugna chocken över att jag faktiskt är vaken vid den här tiden?

Vi hörs senare, kamrater! ♥



Pretty please?

Tjo mina kamrater!

Hittade en länk hos Wysteriia angående en gratissida där man kan få saker som t.ex. en iPhone eller Wii. :D
Sucker som jag är för gratissidor (se det här inlägget), så registrerade jag mig via hennes länk och hittade en sak jag så gärna vill ha och som jag velat ha väldigt länge!

Ett Nintendo DS Lite. Jag är inte bara sucker för gratissaker, utan även tv-spel. Jag älskar tv-spel och är uppväxt med dem! :D

Vill ni hjälpa mig att få det och även kunna få egna saker?
Det enda som krävs är att ni registrerar er via den här länken, samlar ihop 10p och att 12st personer gör det. :)

Tack på förhand! Ni är verkligen underbara! ♥



It's just a jump to the left...

Jag älskar den här filmen - The Rocky Horror Picture Show. :)
Det kan väl diskuteras huruvida filmens handling är speciell eller ej, men man bör ha sett den iaf. KULT-VARNING!

Och ett klipp från filmen, där de dansar "the time warp".

It's just a jump to the left
And then a step to the right
Put your hands on your hips
You bring your knees in tight
But it's the pelvic thrust
That really drives you insane
Let's do the time warp again!



Så, jag kan dansa den. Kan du? Öva, öva, öva! ;)



Woho!



Jag har gått och fått min första prenumerant! :D (är det du, Naruskij?)
Tacktack! *spricka av lycka*

It's a long way to the top if you wanna rock n' roll - men jag ska klara det. ;)




"muffins" tagning #03. And....action!


Bilden är lånad härifrån

Hittade två recept igår på muffins. Ett på chokladcheesecakemuffins och ett på dumlemuffins + frosting.

Fick med mig pojken min ut på en promenad bort till Konsum och lyckades införskaffa alla ingredienser. Här skulle bakas muffins! >:D

Det är något fel på vår ugn och muffinsen som skulle vara inne i ugnen i 20min fick tas ut efter 8min. De var för brända. SLÄNG!

Idag testade jag receptet på dumlemuffins och det gick liiite bättre men efter halva tiden fick även de tas ut. De blev lite bättre än gårdagens men ändå brända. Men det som inte var bränt smakade mumsens!
Jag fick smet över och testade nyss en gång till, men med lägre värme. Nästan 15min fick de vara inne och de var inte brända. :D

Mums!



Tack!

Jag har under den här dagen samt gårdagen fått kommentarer från nya ansikten (kan man skriva så?) angående mitt inlägg om yttrandefriheten.
Känns väldigt bra att veta att folk läser det jag har att säga samt håller med mig! :)

Tack!

Och så tack till er "stammisar", såklart! :D



Yttrandefriheten - finns den eller?



Jag har alltid varit en sådan människa som vågat säga vad jag tycker och är inte rädd för att ta smällen om någon blir irriterad på vad jag tycker. MEN jag säger det oftast på ett fint sätt och häver inte ur mig en massa fula ord.

Trots det blir folk irriterade över att man säger vad man tycker. De tar illa upp eller blir fly förbannade över att man ens vågar öppna munnen.

Det finns en yttrandefrihet och man har rätt att få säga vad man tycker, utan att bli kritiserad för ens åsikter. Jag har inte råkat ut så mycket för det här på min blogg, men jag vet andra som har. Särskilt när det gäller det här med Isabella "Blondinbella" Löwengrip. Jag respekterar att ni blir sura över att någon blir glad för att hon ska ta en paus från bloggandet. speciellt om ni ser upp till henne, men lär er kontrollera er ilska. Det finns allt för många ställen on the interwebb där folk blir påhoppade och nästan mobbade för att de tycker en viss sak och påhopparen inte tycker detsamma.

Jag vill inte att min blogg blir ett sådant ställe och jag tror inte att de övriga bloggarna (eller sidorna/communities) vill det heller.

Jag säger inte att ni inte ska bli upprörda/irriterade, utan istället säg det på ett bättre sätt istället för att vräka ur er både det ena och det andra. Säg det på ett vuxet och moget sätt och inte med en massa fula ord som kan skapa ett ordkrig som i slutändan sårar bägge parter.

Som Viktoria säger i ett av sina senaste inlägg: "Självklart ska man tänka efter innan man talar ibland, det är bara onödigt att ge andra människor spydiga kommentarer 'bara för att man vågar'."



LÄNKTIPS: Tänkvärt och sant


Jag har nu under några dagar följt Viktoriaes blogg och pratat med henne - en helt underbart go' tjej ju! :)
En ny favoritblogg! :)
Hon skriver om vardagliga händelser och även om saker som verkligen får en att tänka till.

T.ex. det här inlägget om att ge sig själv beröm. Hur många känner inte igen sig i det där?
Och jag har funderat på att förändra mitt liv genom att våga ge mig själv beröm men efter att jag läste det där känner jag att jag måste verkligen ändra på det nu. :)

Tänk vad skönt att kunna tycka att man har gjort ett bra jobb och så vidare...

Vi tjejer har ju så svårt att ta emot komplimanger t.e.x.

Nä, gör som jag har gör, följ hennes blogg dagligen. :D

Spasiba!



Skvaller, skvaller, skvaller...allt detta jävla skvaller..

Linda Rosing får förbud mot sex (utanför kamerorna) då hon ska vara med i ett realityprogram (läs mer här).

Suck. Allt detta skvaller som förekommer hela tiden. Tröttsamt!



Say 'hello' to my little friend...


Yoda!

Min snutteplutt som nu är ca 3 månader gammal (de övriga två är 1 år)! :D Rexad dumbohane i färgen mink.

Skulle ta kort på honom för att visa hur han har växt till sig och så...och sedan ser jag stilen han har. Visar ju allt den lille busen..



Regn och rusk (men inget snusk)

Det regnar och regnar och regnar. Och så har det gått och blivit dimmigt.
Jag får migrän av sådant här väder och idag vart inget undantag - migrän med illamående och frossa. :(

Men men. Det blir väl till att burra ned sig i hörnsoffan med ett glas coca-cola, lite chips och en film kanske. :)



Hejdå Blondinbella!

(bild/text: aftonbladet)

Du kan ju knappast ha undgått att allas vår Blondinbella ska sluta blogga [läs artikeln här]. Det står ju överallt, även på text-tv. Är det en sådan stor nyhet, undrar jag då? Behöver det uppmärksammas att en tjej som springer runt i märkeskläder, berättar om hur hennes vinkvällar var samt alkholintag under fester varit (förlåt, men du är faktiskt inte myndig än så du har dig själv att skylla när du berättar för hela svenska folket och sedan blir dömd) osv slutar blogga?
In my opinion finns det betydligt viktigare saker att berätta om.

Förlåt, men jag tycker inte att det är något att bli upprörd över. Blondinbella är en sådan människa man antingen gillar eller stör sig på. Jag gör det sistnämnda.

Visst, det är synd om henne som råkade ut för ett övergrepp. Det ska man ju inte behöva få uppleva, men sedan skylla på resebolaget? No way, José.

Nä, jag sörjer inte över det här beslutet och nu kommer jag säkert få en massa arga kommentarer som andra bloggare som skrivit om det här har fått. I stil med: "öööh, du är så jävla dum i huvet! du är bara avundsjuk på blondinbella! ät skit och dö" osv. Barnsligt. Man har rätt att säga vad man tycker.



Designa egna knappar!

Jag älskar att göra mina egna knappar som man sedan sätter på sina väskor eller kläder. :D
Mitt problem är dock att jag har så många knappar (både färdigköpta och egen-designade) så att jag vet inte längre vart jag ska sätta dom...hehe...

Vill du också göra egna knappar? Klicka här. :)

(ja, jag får poäng om ni klickar där, men vill ni inte vara snälla mot en sådan trevlig tös som ja'? :) )



Aw...stackars lilla ängel!



Fy satan, säger jag bara.
Jag gråter. Titta själva. :'(

Stackars lilla Kelsey...



Mys!

Kikade in till råttorna igår och upptäckte detta:

(det gula som finns i den vita hängmattan...ja, det är kiss. Och ja, det är ett "fönster" längst in i hängmojängen - som de har tuggat själv)


Trångt, varmt och nedkissat samt söndertuggat, men alla tre har enats om en favoritplats att spendera dagarna på. :P
I en FABLER förvaringspåse från IKEA. IKEA är din vän när det gäller rått-shopping. Gå in på barnavdelningen och du hittar massa saker som kan användas som t.ex. hängmattor, tugg-grejer osv. :D



Triopsen har anlänt!



Tramsa
från vårt kära r8-forum kontaktade mig för att berätta att hon hade Triops som hon skulle skänka bort. :)

Fick hem dom idag och har pysslat lite med ett hem för dom och nu ligger de små äggen som ser ut som sandkorn där i och väntar på att kläckas. 18-30 timmar tar det ungefär, så imorrn bör jag ha små skitar! :D

Om allt går vägen förstås..*hålla tummarna* Håll tummarna du med, vettja! :)

Weeey~!



Blogg...blogg...



Så, nu har jag registrerat mig på bloggportalen samt blogtoppen. :)



:D


Gratisbio.se: Samla 400 poäng (klicka på länkar osv) för att sedan få en biobiljett gratis (och samlar du mer poäng så kan du få presenkort på upp till 700:- på valfritt ställe. :D Jag är uppe på 391p (snart biobiljett!) men väntar på ca 1000p till för att ha gjort ett erbjudande. :)
Du får 75 startpoäng om du registrerar dig via min länk (annars får du "bara" 50.)


Gratismakeup.se: Samla poäng (klicka på länkar osv) för att sedan få presentkort på KICKS. 400p=150:-.



Gratisgodis.se: Här får du gratis godis genom att göra erbjudanden/klicka på länkar. Och det funkar, tro mig, jag har själv fått totalt tre leveranser med massa godis och min fjärde är på gång. :)



Gratiskläder.se: Samma princip som gratismakeup.se fast här samlar du poäng för att få presentkort på H&M eller Gina Tricot.



Pengargratis.se: Det är samma princip som de övriga länkarna, samla poäng och så, bara att du får pengar för det istället. :D



Market2Member: Du samlar poäng genom att göra dina internetköp via den här sidan. Poäng som du senare växlar in för att få t.ex. biobiljetter, presentkort eller kontanter.



Supergratis.se: Här samlar du också poäng som du kan växla in till olika saker. :)




Gratistvspel: Som de övriga länkarna när det gäller att samla poäng för att få presentkort, bara att här får du presentkort på SIBA eller Game.


Och kom ihåg, det är gratis!



Känner du dig taggad?



Jag har sett de där roliga bilderna/koderna i tidningen och på nätet ett tag nu men först nu kände jag att jag var tvungen att testa jag med.

Följ instruktionen and you're good to go! :D

Laddade ned programmet till min SE K750i och tog ett kort på en tagg. Gud, va' lång tid det tog innan något hände. Och jag väntar fortfarande på att något ska hända (det står "var god vänta").

Återkommer senare om hur det gick och så. :P

Har du fått ordning på det?



Wey!



Ja, så har man nått 100 besökare inom loppet av ~2 veckor. Jag är väldigt glad trots att det kanske är lite jämfört med alla stora bloggar, men men. :)
Tack till er som har besökt sidan och kommenterat! Fortsätt gärna så, tack! :D

Och för guds skull, ändra den där 0:an i bloggkollsikonen till höger till åtminstone en 1:a? Pretty please?

Tack än en gång!



Rawr!

Jag har gått och blivit mamma! :D
(till köttätande växter)

Följde med modern & fadern till Backaplan för att hämta mammas gardiner som hon låtit sy upp. Tyckte att vi kunde ta en tur till Blomsterlandet för att se om de hade fler köttätande växter (jag älskar dom! har alltid velat ha en och nu har jag treee~!)

Möt Igor - en Dionea Muscipula red burgundy/green (Venus flugfälla):



Sune - en Drosera Capensis (Sileshår):


Närbild på Sunes "tentakler":



Glenn (alla heter Glenn i Göteborg!) - en Nepenthes ventricosa x alata (fick jag höra att det var på SCPS-forumet):


Närbild på Glenns kannor:



Så, välkommen hem till oss! Vi har inga flugor! :D



Nä, nu jävlar!


Bild från Veckorevyn.

Veckorevyn har startat en namninsamling för att förändra attityden gentemot våldtäkter. Skriv på du också!



Ja, vad skoj man kan ha...

Så här skulle alltså jag se ut om jag gick i skolan 1964. Wey, vad vacker man kan vara då. :P


Jag har tråkigt. Vill ha fler besökare till bloggen. Tips? Ska man ha en tävling? En tävling, gott folk? Vad säger ni? :D



XBOX-bajs

Jag och Jeppe (min pojkvän/sambo) har en XBOX som vi använder som ett sorts media center.
Vi har en router som vi har pluggat in två externa hårddiskar i och som vi lägger all musik/film/media på och som vi sedan kör via XBOX:en. Trevligt trevligt. :)

MEN. Nu vill inte alla filer funka, utan det dyker bara upp tomma mappar i XBOX:en. Lösning? Använda något program som heter XBpartitioner. Jag fattar nada och jag är ändå rätt tekniskt lagd när det gäller tv-spel/datorer (har man två storebröder som kan datorer blir det ju lätt så).
Frågade lite på forum och fick ett tyket svar som dumförklarade mig. Tack för den!

Får se om jag får ordning på det ändå.

Wish me luck!



[skaow-neh]

Så vart jag och Jeppe hemma igen efter att ha besökt Skåneland i helgen. Det var trevligt men blåste mycket! :O



"å knip...! å knip...!"

Jag har nu bestämt mig för att motionera varje dag, dels för att få bättre kondition och dels för att försöka få migränen att bli bättre. Minst 30min promenad samt 25 sit-ups varje dag. Tror ni att det kan bli bra?



Jag vill haaaaaaaaaaa~!

Letade lite på coolstuff.se för att se vad man kunde hitta för något roligt att slösa sina pengar på.

Hittade något som heter Triops.
Taget från deras hemsida:
"Hundar och katter i all ära men vad kan slå att ha ett urtidsdjur med tre ögon som husdjur? Jag menar, urcoola djur från dinosauriernas tid VS en äcklig katt som det fastnar bajs i pälsen på. Hur svårt kan valet vara? När du köper ett paket Triops får du ägg som ska läggas i vatten. På bara ett dygn kläcks äggen och djuren börjar snabbt växa i storlek tills de blir 3-5 cm långa. Därefter lever de lyckliga liv på ungefär 20-90 dagar."

Geee mig! Jag ska önska mig det här i födelsdagspresent! Snälla någon, ge mig! :D:D:D *spricka av glädje*

Se, vad äckliga de är men ändå coola!



Jag vill ha nu! :D



Gratis-tjôt


Gratisbio.se: Samla 400 poäng (klicka på länkar osv) för att sedan få en biobiljett gratis (och samlar du mer poäng så kan du få presenkort på upp till 700:- på valfritt ställe. :D Jag är uppe på 391p (snart biobiljett!) men väntar på ca 1000p till för att ha gjort ett erbjudande. :)
Du får 75 startpoäng om du registrerar dig via min länk (annars får du "bara" 50.)


Gratismakeup.se: Samla poäng (klicka på länkar osv) för att sedan få presentkort på KICKS. 400p=150:-.


Gratisgodis.se: Här får du gratis godis genom att göra erbjudanden/klicka på länkar. Och det funkar, tro mig, jag har själv fått totalt tre leveranser med massa godis och min fjärde är på gång. :)


Gratiskläder.se: Samma princip som gratismakeup.se fast här samlar du poäng för att få presentkort på H&M eller Gina Tricot.


Pengargratis.se: Det är samma princip som de övriga länkarna, samla poäng och så, bara att du får pengar för det istället. :D

Och kom ihåg, det är gratis!

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,